В купичка смесете соевия сос, оризовия оцет, рибения сос, зехтина и захарта. Разбъркайте.
В голяма купа смесете оризовите нудъли, скаридите, бобените кълнове, тайландския босилек, кориандър, настърганите моркови и нарязания пресен лук. Залейте със сместа от малката купичка и разбъркайте добре.
За да оформете пролетните рулца, напълнете голяма купа с топла вода. Потопете 1 лист оризова хартия в купата, докато омекне, за около 30 секунди. Извадете оризовата хартия върху чиста повърхност. Потопете следващия лист оризова хартия, по същия начин, докато завивате първото пролетно рулце.
За да завиете рулото, поставете 1 пълна с.л. от сместа за пълнеж в долния край на листа оризова хартия. Оформете пълнежа на руло, разположено хоризонтално. Прегънете страничните краища на оризовата хартия навътре и завийте на руло – отдолу нагоре. За по-сигурно, може да намокрите с малко вода оризовата хартия по краищата преди да оформите рулото.
За соса сипете в тенджерка водата, тамариндовата паста, захарта, соевия, рибения сос и разбъркайте. Загрейте на умерен огън. В купичка разтворете царевичното нишесте с 3 с.л. вода и добавете сместа при останалите съставки. Разбъркайте. Накрая добавете нарязания на много ситно чесън и лют червен пипер по желание. Щом сместа почти заври, намалете силата на огъня и бъркайте докато сосът се сгъсти. Опитайте на вкус и добавете солено – соев сос, сладко – захар или люто – едър лют червен пипер, ако е необходимо.
Разрежете всяко руло по средата, под лек ъгъл. Подредете рулцата в чиния и сервирайте със соса за топене – топъл или студен.