Черният боб е най-богат на протеини сорт боб, което го прави освен вкусен и полезен!
Съставки:
Порции: 2 бр.
Време: 15 мин.
- Зехтин
- 2 домата
- 6 печурки
- 2 яйца
- 200 гр. Черен боб
- сос „Уорчестър“
- Пълнозърнеста тортила
- 2 с.л. извара
- 2 стръкчета пресен кориандър
- сос „Табаско“
Начин на приготвяне:
- Сварете боба.
- Върху тиган с диаметър 25 см. сипете 2 с.л. мазнина на умерен огън.
- Разрежете доматите на две, отрежете пънчетата на гъбите и ги добавете в тигана с нарязаната част надолу.
- Печете за около 6-7 минути, разбъркайте леко, обърнете зеленчуците едва когато станат златисти.
- Намалете котлона на ниска степен, след което добавете яйцата и хубаво наклонете котлона на всички стани.
- Отцедете боба, объркайте го с малко сос „Уорчестър“ и поръсете в тигана.
- Подправете със сол и пипер, след което покрийте тигана. Оставете на котлона за около 2 минути.
- Стоплете тортилата (може в печката или върху сух тиган). След това я нарежете на ленти по 1 см., с които да си топите.
- Сервирайте закуската направо в тигана или я приплъзнете в голяма чиния.
- Добавете 2 с.л. извара, поръсете с кориандър и малко сос „Табаско“.
- Buen apetito!
По книгата на Джейми Оливър „Суперхрани всеки ден“
Намерете някои от нужните продукти тук: