Кой каза, че приготвянето на шоколадови трюфели било трудно?Нужни са Ви само 4-ри съставки + добро настроение и сте готови за нула време!
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 20 бр.
Съставки:
- 230 гр. 100% Черен шоколад нарязана на ситно
- 1 ч.л.Мадагаскарска бурбунска Ванилия
- 20 гр. какао на прах
- 175 мл. бита сметана
Начин на приготвяне:
- Поставете нарязания шоколад в топлоустойчива купа.
- Загрейте сметаната до кипване на средно-висока температура. След което я изсипете върху шоколада и оставете за 2 минути.
- Добавете ванилията и започнете да бъркате, докато шоколадът се разтопи и се получи гладка смес.
- Охладете поне за 2 часа.
- Извадете сместа и започнете да я завъртате между дланите, за да оформите малки топчета.
- Когато сте готови, поръсете с какао на прах и върнете готовите трюфелите обратно в хладилника, докато не са готови за сервиране.
Идеи:
Бъдете изобретателни, вместо Мадагаскарска бурбунска Ванилия, може да използвате всеки един от невероятните аромати на Nielsen Massey:
- Шоколадов аромат
- Бадемов екстракт
- Аромат кафе
- Есенция лимон
- Есенция от портокалов цвят
Намерете някои от нужните продукти тук: