Рецепти

Крем супа от тиква с фъстъци

Съставки

  • 2с.л. зехтин
  • 1 среден лук, обелен и нарязан на кубчета
  • 2 с.л. чесън сух
  • 2 см. парче джинджифил, нарязано
  • 1 ч.л. халапеньо
  • 400 гр. нарязана тиква
  • 3 чаши вода или бульон
  • 150 гр. кокосово мляко
  • ¼чаша фъстъчено масло
  • Сол

Начин на приготвяне

  1. В голяма тенджера загрейте маслото на среден огън. Добавете лука и джинджифила и гответе, като бъркате често, докато лука стане прозрачен и леко започне да се зачервява по краищата, около 4 минути. Сложете нарязана на кубчета тиква, халапеньото, чесъна, солта и оставете да къкри на слаб огън докато тиквата се свари (около 25 мин).
  2. Премахнете от котлона и внимателно пасирайте.
  3. Добавете кокосово мляко и фъстъчено масло в тенджерата. Пюрирайте отново.
  4. За финал, може да добавите крема сирене по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *