Статии

Биорезонансна терапия

Какво представлява био резонансната терапия?

Ежедневно се сблъскваме с нарастващо количество екологични стресови фактори и патогени, някои от които са станали устойчиви на антибиотици. Паразитите са един пример – за тях е известно, че причиняват много болестите, от които хората страдат в съвременното общество. Медицина на енергийно ниво се използват повече от 35 години, в опит да се премахнат тези нашественици без употребата на лекарства.

Био резонансната терапия е неинвазивна и щадяща тялото. Тя сама по себе си не лекува заболявания, а помага на тялото да намали токсините и/или стреса, и така само да се възстанови  – процес на „саморегулацията“. Най-известените  стрес фактори от околната среда са смога от електричество, радиацията, паразитите и други патогени. Ако имате болки в тялото, уморени сте, с лошо храносмилане, имате кожни дефекти или просто чувство, че не сте съвсем добре, значи страдате от някои от по-горе изброените стрес фактори.

 


Как е разработена био резонансната терапия?

Биорезонансната терапия води началото си от 70-те години на миналия век с д-р Франц Морел, немски лекар, който използва хомеопатия в своята практика. Смята се, че хомеопатията е „информационна терапия“, тъй като се основава на фундаменталната концепция, че водата има памет. Като такива, хомеопатичните лекарства използват информация от вещества, разредени много, много пъти във вода, като паметта за първоначалното вещество се задържа в тази вода. Морел се опитал да развие един вид „електронна хомеопатия“, като се използват електромагнитни сигнали, взети от тялото на пациента. В края на краищата телата ни са 70% вода и затова „информацията“ трябва да се съхранява там, ако теорията за паметта на водата е вярна. Морел започва да работи с инженера Ерих Раше по разработването на такова терапевтично устройство. Заедно с биофизика д-р Лудгер Мерсман, през 1977 г. те разработват филтър за разделяне на „нездравословни“ и „здравословни“ електромагнитни сигнали, идващи от тялото. Така създават устройство за биологична обратна връзка използващо апликатори върху кожата. Те събират енергийна информация, модифицират я и я подават обратно на пациента, за да засилят „здравословната“ енергия в тялото и да помогнат за отслабване или премахване на „нездравословната“/ „болестната“ енергия.

 


Защо се разболяваме?

Представете си, че при раждането тялото е като една празна чаша. С годините се докосваме до много стресиращи фактори в околната среда, като всеки един от тях малко по малко запълва чашата. Когато механизмите, които регулират телата ни работят правилно, те обработват стресорите и ги елиминират. При някои хора обаче, тези механизми не функционират правилно и чашата прелива, което води до болести.

 


Как действа био резонансната терапия?

Откритията, направени в квантовата физика, разкриват че материята има две характеристики –  частици и честота на вълнение. Това означава, че всички части на тялото, както и вируси, бактерии, цветен прашец, токсини и др., излъчват електромагнитни вълни. В зависимост от тяхното естество, всички вещества имат своята специфична дължина на вълната или честота с изключително индивидуални характеристики. Това е известно като честотен модел, който може да бъде открит от био резонантната диагностика.

Изследването на биофотоните се основава на предположението, че клетките комуникират помежду си посредством „светлинни проблясъци“ при определени „резонансни“ честоти. Изследователите на биофизиката вярват, че биофизичното ниво на тялото контролира биохимичното ниво и следователно структурата на материята и структурата на органите.

Устройството за тест използва честотни модели, взети или от тялото в оригиналния режим на биологична обратна връзка, или от вещества, които натоварват тялото. Когато е от тялото, се използват апликатори, осъществяващи контакт с кожата или магнитни апликатори. След теста излиза както информация за чакрите, така и за паразити влияещи негативно на организма, така и информация за прешлените на гръбначни стълб ( като всеки от тях е свързан с определен орган). След това се изготвя терапевтична програма, която използва информация от тялото или други вещества. По време на лечението тялото се „стимулира“, когато резонира с лечебната честота от уреда.

 


Колко добре се толерира био резонансната терапия?

Все по-малко и по-малко пациенти са готови просто да изпият хапче, когато се почувстват зле. Хората, които внимават за здравето си и искат да действат отговорно по здравни въпроси, търсят алтернативи. Това е видно от прес портала, управляван от DAK, един от водещите германски здравни фондове. Има много доказателства, които показват, че въпреки големия напредък в медицината, хроничните заболявания се увеличават. Колко деца познавате с непоносимост към храна, астма, кожни проблеми и други състояния? Холистичният подход може да доведе до резултати, които не са изпитани при лечението на действителния симптом.

В по-голямата част от случаите био резонансната терапия (BRT) се понася много добре. Прилага се при широк кръг от хора, от бебета до зрели възрастни, в продължение на повече от 25 години.  За пациенти, които се нуждаят от детоксикация, лечението понякога може да доведе до реакции за кратък период от време, като главоболие, леко гадене или умора. Някои хора се чувстват уморени в продължение на 24 часа след лечението. Тези ефекти могат да бъдат намалени чрез пиене на много чиста, за предпочитане филтрирана, вода с ниско минерално съдържание, за да се изхвърлят токсините.

Всички негативни последици всъщност се разглеждат като добър признак в натуропатията, тъй като са доказателство за лечебен процес. Въпреки че може да не чувствате резултати по време на лечението, нещата се случват отвътре и тези признаци са индикатор, че тялото използва получената информацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *