Рецепти

Макарони ал Ферето с хрупкави чушки

Макарони Ал Ферето са тестените изделия увити около тънък метален прът с дължина около 30 сантиметра, това им предава интересна форма, която ги различава от класическата спирала, характерна за фусилите. Тази рецепта е типична  за района на Южна Италия, от малките тратории по бреговете на Йонийско море.

 

 


Съставки

  • 320 гр. Макарони ал ферето
  • 150 гр. сирене рикота
  • 6-8 сушени червени чушки, нарязани
  • 3 филии хляб без кора
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • екстра върджин зехтин
  • сол
  • пипер

 


Начин на приготвяне

  1. Сварете макароните във вряла, подсолена вода. (по рецепта на опаковката)
  2. Блендирайте хляба и го запечете в тиган с няколко супени лъжици олио, овкусено с 1 цяла скилидка чесън, която след това ще извадите.
  3. Нарежете шепа магданоз с другата скилидка чесън и я запечете в голям тиган с 4 с.л зехтин. Добавете половината от нарязаните чушки и отцедените макарони в този тиган и гответе за няколко минути.
  4. Изключете котлона, добавете сиренето, трохите за хляб и останалите нарязани чушки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *