Макарони Ал Ферето са тестените изделия увити около тънък метален прът с дължина около 30 сантиметра, това им предава интересна форма, която ги различава от класическата спирала, характерна за фусилите. Тази рецепта е типична за района на Южна Италия, от малките тратории по бреговете на Йонийско море.
Съставки
- 320 гр. Макарони ал ферето
- 150 гр. сирене рикота
- 6-8 сушени червени чушки, нарязани
- 3 филии хляб без кора
- 2 скилидки чесън
- магданоз
- екстра върджин зехтин
- сол
- пипер
Начин на приготвяне
- Сварете макароните във вряла, подсолена вода. (по рецепта на опаковката)
- Блендирайте хляба и го запечете в тиган с няколко супени лъжици олио, овкусено с 1 цяла скилидка чесън, която след това ще извадите.
- Нарежете шепа магданоз с другата скилидка чесън и я запечете в голям тиган с 4 с.л зехтин. Добавете половината от нарязаните чушки и отцедените макарони в този тиган и гответе за няколко минути.
- Изключете котлона, добавете сиренето, трохите за хляб и останалите нарязани чушки.