Съставки
- 9 шушулки кардамон
- 1 ч.л. канела
- 1 с.л. натурална ванилия
- 200 мл. течно масло
- 220 гр. кафява захар
- 3 яйца
- 150 гр. брашно от киноа
- 150 гр. бяло брашно/безглутеново/пълнозърнесто
- 150 мл. прясно мляко/ядково мляко
- 100 гр. какао маса
- 1 пакетче бакпулвер
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Разбийте яйцата и захарта с мискер до получаване на светла пяна.
- Бавно добавете млякото и течното масло като не спирате да бъркате с миксера.
- Внимателно счупете кардамонените шушулки и извадете семенцата. Счукайте ги на хаванче или ги притиснете с дебел нож към дъската за да се смачкат. Добавете тях и канелата към сместа.
- Разбъркайте бакпулвера в брашното и добавeте сухата смес на няколко пъти като хубаво разбърквате след всеки път.
- Нарежете какао масата на малки парчета и добавете в готовата смес. Разбъркайте с шпатула или лъжица.
- Намажете формичките за печене с кокосово масло и ги напълнете със сместа като оставяте ½ см от ръба.
- Печете на загрята фурна за 20-30 мин или докато дървена клечка излезе чиста.