Съставки
- 2 кг. малки червени картофи, нарязани наполовина или на четвъртинки
- 2 с.л. Nielsen-Massey чист екстракт от лимон
- 1/4 чаша зехтин
- 1/2 ч.л. сол
- 1/8 ч.л. смлян черен пипер
- 3 глави зелен лук, нарязани
- Нарязан пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне
- Поставете картофите в тенджера с вода и ги оставете да заврят. Покрийте и намалете котлона, оставете да къкри за 5 минути. Изцедете.
- Леко напръскайте скарата със спрей за готвене. Изсипете картофите в тиган и печете на скара за около 15 минути, докато се сварят и станат хрупкави отвън.
- Докато картофите се пекат, разбийте заедно екстракт от лимон, зехтин, сол и черен пипер в голяма купа.
- След като картофите се сварят, изсипете в купа и разбъркайте, за да се покрият равномерно с дресинга. Добавете нарязан зелен лук и наситнен магданоз. Сервирайте веднага или охладете до готовност за консумация.