Статии

Фитнес гуру

Гуру в фитнеса – кой си избирате?

Те имат милиони последователи и предлагат достъпен и практичен метод


Фитнес треньорите на 2018 година

Съвременните фитнес програми са много повече от просто вдигане на тежести до припадък, комбинирани с екстремно гладуване. Точно обратното, популярност набират балансираните режими за натоварване с умерено и здравословно хранене.
Те са за всеки, който търси начин да поддържа физическа активност в ежедневието, която отговаря на личните му възможности и не консумира цялото му свободно време. Нека Ви запознаем с новите тенденции в тренировките и техните популярни създатели.

 


Кайла Итсинес

 

Кайла Итсинес е основател на BBG – Bikini Body Guides – видео и аудио упражнения и е-книги. Тя има 10-годишен опит като личен треньор, като стартира своята онлайн кариера с практични PDF уроци – стъпка по стъпка. Те включват умерено до средно интензивно кардио, комбинирано с класически фитнес упражнения. Днес можете да използвате специалното ѝ мобилно приложение Sweat, с различни кратки програми. То включва статистики за постиженията и секция с рецепти.

 

Уроците са кратки – само 28  минути – с разнообразна натовареност и подходящи за начинаещи и напреднали. Голяма част включват тежести, но не изискват специална екипировка. Сериите на Кайла Итсинес са създадени за дами, които искат не просто да влязат във форма, но да успяват да я поддържат.

 

Нейната работа не приключва с уроците, тя предлага на своите последователи подобен план за питателно хранене, което да стимулира метаболизма им. Целият цикъл продължава 12 седмици, през които натоварването се увеличава плавно без да стресира организма.

 

 


Кейси Хо

 

Кейси Хо е онлайн треньор със собствен YouTube канал и уебсайт- Blogilates, в които споделя своите абсолютно безплатни видеа. Програмите ѝ не са твърде натоварващи и са с ниска интензивност. Те са базирани на пилатес, без никаква екипировка и умерено стягат тялото. Подходящи са за абсолютно начинаещи.

 

Кейси е треньор, който поставя акцент върху баланса и здравето на тялото. Blogilates предлага хранене и спорт, които не го стресират. Не включва екстремни диети и пренатоварване на мускулите. Нейната мантра е „“Не“ на гладуването“.

 

Тя започва да се занимава професионално с пилатес след участието си в бикини конкурс, за което провежда нездравословно гладуване и изтощаващ спортен режим. В резултат на това развива хранително разстройство, от което се възстановява дълго време.

 

Най-новият пакет наречен PIIT28 включва комплексни 28 минутни серии от пилатес, кардио и леки силови упражнения. Той идва под формата на e-книга и видео уроци с постепенно усложняване. Според самата Кейси Хо, важно е да не започвате тренировки, които не можете да поддържате цял живот.

 


Джо Уикс

 

Джо Уикс е професионалист във фитнес сферата повече от 5 години и с над 3-годишен опит като персонален коуч по здравословно хранене за спортисти. Той бързо израства в популярно име, набирайки милиони последователи, а днес излъчва и свое телевизионно шоу по британския канал Channel 4.

 

След продажбата на над милион копия от книгата си „Lean in 15“ – с рецепти и кратки спортни серии, които могат да се направят за 15 минути – той е на върха с нова програма за стягане и полезна диета. Тя се нарича The Body Couch, а той разпространява мотивиращи кратки видеа в своя YouTube канал.

 

Неговият план за стегнато тяло включва 90 дневен период от 3 цикъла от тренировки с различна натовареност. Начинаещите започват с по-кратки серии от 25 минути, а напредналите достигат до час и половина. Упражненията са разнообразни и комплексни. Те раздвижват и развиват цялото тяло, като включват вдигане на тежести, трениране със собствена тежест, активно движение и постепенно усложняване.

 

Целта на Джо Уикс е да се избегнат строги диети, вредни за здравето. Затова към абонамента за неговите серии е включен и персонално изработен хранителен режим с лесни рецепти, които дават нужната на организма енергия. Неговата мисия е да образова своите последователи и да ги насочи към пълноценен и здравословен начин на живот, който те могат лесно да поддържат и в бъдеще.


 

Фитнес треньорите, които Ви представихме изграждат съвсем нова тенденции в спорта. Спорт, който е ориентиран към здравето, а не единствено към естетиката и външния вид.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *