Съставки
- 1 чаша чай комбуча
- 6 с.л. телешки желатин
- 2 чаши нарязани ягоди
- ½ чаша лимонов сок
- 2 с.л. мед
- Щипка морска сол
Начин на приготвяне
- Изсипете комбучата в широка купа. Разбъркайте телешкия желатин и го оставете да се разтвори за 3-5 минути.
- Сложете накълцаните ягоди, лимоновия сок, меда и морската сол в блендер и блендерайте на висока скорост. Изсипете в тенджера на средно слаб огън.
- Гответе, докато ягодовият микс е горещ, но не къкри. Изключете котлона и добавете желатина с комбучата в тенджерата. Разбивайте, докато желатинът се разтвори.
- Изсипете в силиконови форми или други форми за печене. Охладете в хладилника, докато сместа се втвърди, около 1 час. Консумирайте веднага или съхранявайте в хладилник до 2 седмици.
1 thoughts on “Ягодови бонбони с колаген и камбуча”