Рецепти

Ягодови бонбони с колаген и камбуча

Съставки

  • 1 чаша чай комбуча
  • 6 с.л.  телешки желатин
  • 2 чаши нарязани ягоди
  • ½ чаша лимонов сок
  • 2 с.л. мед
  • Щипка морска сол

 

 


Начин на приготвяне

  1. Изсипете комбучата в широка купа. Разбъркайте телешкия желатин и го оставете да се разтвори за 3-5 минути.
  2. Сложете накълцаните ягоди, лимоновия сок, меда и морската сол в блендер и блендерайте на висока скорост. Изсипете в тенджера на средно слаб огън.
  3. Гответе, докато ягодовият микс е горещ, но не къкри. Изключете котлона и добавете желатина с комбучата в тенджерата. Разбивайте, докато желатинът се разтвори.
  4. Изсипете в силиконови форми или други форми за печене. Охладете в хладилника, докато сместа се втвърди, около 1 час. Консумирайте веднага или съхранявайте в хладилник до 2 седмици.

1 thoughts on “Ягодови бонбони с колаген и камбуча

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *