Ако имате слабост към бисквити, мисълта за по-здравословен вариант е вълнуваща, но може и да ви накара да се чудите: Ще бъдат ли вкусни? Дали приятелите ми ще ги харесат? Те са меки, дъвчащи и заредени с екстри като боровинки, кокос и шоколад. Подсладени със захар от фурми и кленов сироп, също могат да се похвалят с карамелени нотки.
Съставки
- ½ чаша захар от фурми (сироп)
- ½ чаша кленов сироп, стайна температура
- ½ чаша кокосово масло, омекотено
- ½ чаша ябълково пюре
- 2 яйца, стайна температура
- 1 ч. л. ванилия
- 2 чаши брашно от киноа (или пълнозърнесто)
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ½ ч. л. смляна канела
- ½ ч. л. смлян джинджифил
- ¼ ч. л. сол
- 1 ½ чашa големи овесени ядки
- 1 чаша – 1 средна ябълка, нарязана на кубчета
- ½ чаша сушени боровинки
- ⅓ чаши Какао маса
- ¼ чаша кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната на 180 ° C .
- В купа смесете захарта, кленовия сироп, кокосовото масло и ябълковото пюре. Добавете яйцата едно по едно, разбърквайте добре след всяко добавяне. Добавете ваниловия екстракт.
- В друга купа разбъркайте брашното от киноа, бакпулвера, канелата, джинджифила и солта. Добавете към първоначалната смес и разбъркайте, докато не стане хомогенна. Прибавете овеса, ябълката, боровинките, какао масата и кокосовите стърготини.
- Направете 5-сантиметрови топчета и ги поставете на разстояние върху хартията за печене. Замразете за 15-20 минути, след което леко натиснете всяка бисквитка, преди да ги поставите във фурната. Печете 15-17 минути до златисто по краищата. Прехвърлете бисквитките на решетка, за да се охладят напълно.