Рецепти

Здравословни бисквити с овесени ядки и ябълка

Ако имате слабост към бисквити, мисълта за по-здравословен вариант е вълнуваща, но може и да ви накара да се чудите: Ще бъдат ли вкусни? Дали приятелите ми ще ги харесат? Те са меки, дъвчащи и заредени с екстри като боровинки, кокос и шоколад. Подсладени със захар от фурми и кленов сироп, също могат да се похвалят с карамелени нотки.

 


Съставки

  • ½ чаша захар от фурми (сироп)
  • ½ чаша кленов сироп, стайна температура
  • ½ чаша кокосово масло, омекотено
  • ½ чаша ябълково пюре
  • 2 яйца, стайна температура
  • 1 ч. л. ванилия
  • 2 чаши брашно от киноа (или пълнозърнесто)
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ½ ч. л. смляна канела
  • ½ ч. л. смлян джинджифил
  • ¼ ч. л. сол
  • 1 ½ чашa големи овесени ядки
  • 1 чаша – 1 средна ябълка, нарязана на кубчета
  • ½ чаша сушени боровинки
  • ⅓ чаши Какао маса
  • ¼ чаша кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 180 ° C .
  2. В купа смесете захарта, кленовия сироп, кокосовото масло и ябълковото пюре. Добавете яйцата едно по едно, разбърквайте добре след всяко добавяне. Добавете ваниловия екстракт.
  3. В друга купа разбъркайте брашното от киноа, бакпулвера, канелата, джинджифила и солта. Добавете към първоначалната смес и разбъркайте, докато не стане хомогенна. Прибавете овеса, ябълката, боровинките, какао масата и кокосовите стърготини.
  4. Направете 5-сантиметрови топчета и ги поставете на разстояние върху хартията за печене. Замразете за 15-20 минути, след което леко натиснете всяка бисквитка, преди да ги поставите във фурната. Печете 15-17 минути до златисто по краищата. Прехвърлете бисквитките на решетка, за да се охладят напълно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *