Статии

9 причини да не сваляте килограми

Правите всичко по-силите си, но пак няма ефект.

Разберете кои са основните причини да не сваляте килограми!

 


1 – Може би слабеете но не го виждате.

Това, че ядете по-малко или тренирате повече, не означа че кантара веднага ще го покаже. Теглото се мени всеки ден в зависимост колко сте спали, какво ядете, пиете или колко е топло времето. Ако тренирате с тежести, най-вероятно качвате мускулна маса, която се отразява и на числото върху кантара. Не се отчайвайте, постоянни резултати може да видите след 3-4 седмици упорит труд. Най-добре отчитайте промените като мерите обиколката си или  %  мазнини в тялото всеки месец.


2 – Не следите какво ядете

Себе-осъзнаване. Това е може би най-важното, когато се опитвате да свалите килограми. Ако внимателно следите какво ядете и не пропускате да отбележите захарта в кафето или ½ филия хляб, резултатите ще дойдат доста по-бързо. Проучвания показват, че хората, които водят хранителен дневник на всяко едно свое ядете отслабват повече.


 3 – Не ядете достатъчно протеин

Консумирането на 30% от калориите във формата на протеин, може да увеличи метаболизма с около 100 калории на ден. Протеините също така засищат повече и намаляват глада за сладко и junk food.


4 – Не ядете качествена храна

Качеството на храната е толкова важно колкото и количеството. Консумацията на полезни храни спомага за доброто състояние на организма и регулира апетита. Най-лесният начин да го постигнете – яжте храна, която има една съставка и не е пакетирана.


 5 – Пиете много захарни напитки

Захарните напитки са едни от най-вредните неща за една диета. Мозъкът ви не компенсира с яденето на по-малко храна за изпитите калории от Кока Кола, коктейли, вино, витаминизирана вода, енергийни напитки и т.н.


 6 – Не спите достатъчно

Добрият сън е един най-важните фактори за физическото и ментално здраве както и за теглото. Проучвания показват, хората с лош сън имат 55-99% повече склонност да напълняват.


 7 – Не пиете вода

В 12 седмично изследване по отслабване, групата която пиела по ½ л. вода 30 мин. преди ядене изгубила 44% повече тегло от групата, която не пиела. Пиенето на вода също увеличава горенето на калории с до 30% в период от 1.5 часа.


 8 – Гладувате прекалено много

Може би не е добра идея да гладувате прекалено дълго време. Тялото влиза в режим на застой и в този момент трябва да увеличите приема на калории, да направите няколко силови тренировки и да поддържате нивото на мазнини в тялото си 1-2 месеца преди отново да започнете с диетите.


9 – Прекалено много сте фокусирани върху отслабването

В дългосрочен план, диетите почти никога не работят. Дори е установено, че хората, които са постоянни на диета качват повече килограми. Вместо да приемате диетата като нещо неприятно, променете начина си на мислене, вкарайте повече движение и зеленчуци в ежедневието си, и резултатите няма да закъснеят.


Прочетете повече за зеленчуковото предизвикателство ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *