Чудесно допълнение към всяко лятно меню.
Свежият вкус на диня, цитрус и цвят от роза се преплитат идеално в тази лятна рецепта.
Подготовка: 25 мин.
Замразяване: 12 ч.
Порции: 16 броя
Съставки:
> 560 гр. диня (безсеменна)
> 750 мл. Розе
> ¼ ч.л. сол
> ½ ч.л. Есенция лимон Nielsen Massey
> ¼ ч.л. Есенция от розова вода Nielsen Massey
> 50-100 гр. захар
Начин на приготвяне:
1. Разрежете динята на тънки парчета и замразете за една нощ във фризера.
2. Изсипете около 2/3 от розето във формички за ледени кубчета и също оставете във фризера за една нощ. Охладете останалата част от розето в хладилника, докато бъде готов за употреба.
3. В миксер комбинирайте охладеното розе, замразеното розе, замразената диня, солта, екстракт от лимон, розова вода и 50 грама захар (може и повече).
4. Смесете на висока степен, докато стане гладко.
5. Сипете по една чаша на Вас и вашите приятели и сервирайте веднага.
Намерете някои от нужните продукти тук: