Статии

7 Ползи на Какаовото масло

Освен за направата на шоколад, какаовото масло е полезно и за …

 


1. Предотвратява сухотата на кожата

Какаовото масло е отличен овлажнител на кожата, плюс това не само хидратира кожата, но й помага да се излекува от вътрешната си страна. Това е чудесен източник на естествени антиоксиданти, които се намират в какаовите зърна. Наситените мазнини са особено полезни при изцеление на суха, напукана кожа, защото се абсорбират лесно и предпазват кожата в продължение на часове. Естествените хидратиращи продукти също така предизвикват много по-малко дразнене за хора с чувствителна кожа,тъй като те не съдържат добавки, аромати, цветове и багрила, използвани в повечето търговски продукти.
(Ако предпочитате по-течни мазила, може да смесите чисто какаово масло с кокосово масло.)

 


2. Изцелява устните

Един от най-популярните начини за използване на какаово масло е върху устните, особено в домашни балсами за устни. Той може да се използва с етерични масла като грейпфрут, ванилия или ментово масло.Какаовото масло е успокояващо средство, което означава, че добавя към устните Ви защитен слой хидратация, полезен за блокиране на ефектите от много ниски температури, увреждане от слънцето или вътрешна топлина, които могат да оставят устните ви сухи.


3. Борба с признаци на стареене

Какаовото масло съдържа съединения, наречени полифеноли от какаови маси, които могат да помогнат за намаляване на признаците на стареене и да успокоят чувствителната кожа. Известно е, че полифенолите от какао се борят с различни хронични заболявания, дегенерация на кожата, чувствителност и дори клетъчни мутации. Изследванията показват, че неговите полифеноли имат няколко положителни показатели за здравето на кожата, включително подобрена еластичност и тонус на кожата.


4. Успокоява изгаряния, обриви и инфекции

Богатата смес от мастни киселини и антиоксиданти в какаовото масло, го прави идеален избор при възпаление на кожата. Независимо дали прилагате какаово масло върху обриви, изгаряния,  псориазис, екзема или други видове възпаления върху тялото, можете да намерите бързо, успокояващо облекчение, съчетано с вкусен аромат.


5. Помага за лечение на рани на устата

Ако вътрешността на устата ви е склонна към развиване на болезнени рани или устните ви развиват повтарящи се мехури, използвайте малко какаово масло, за да ги държите овлажнени.


6. Против косопад

Какаовото масло също е известно с по-здрави космени фолиеви легла, като по този начин намалява косопада и предотвратява появата на плешивост при мъжете.


7. Помага за подобряване на здравето на сърцето

Полифенолните компоненти, открити в какаовото масло, показват, че то помага за понижаване на възпалителните маркери, участващи в атеросклерозата (втвърдяване на артериите), поради което се счита за противовъзпалително. Какаото също спомага за метаболизма на липидите (мазнините) и е свързано с намален риск от съдови събития, като сърдечен удар.


Намерете Вашето натурално масло тук:

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *