Лещата – полезна, вкусна, с изключително голям спектър от приложения.
Продукти:
> 200 гр. Зелена леща
> 1 бр. глава лук
> 1 бр. морков
> 1 бр. домати
> 4 бр. пукани люти чушки
> 5 бр. скилидки чесън
> 3 бр. тиквички
> 2 с.л. Зехтин с чили
> 700 мл. вода
> чери домати
Начин на приготвяне:
1) Разрежете тиквичките по дължина, след което ги издълбайте в средата.
2) Нарежете на ситно всички зеленчуци, като от тиквичката използвайте само остатъка от издълбаването им, оставяйки целите тиквички настрани.
3) Задушете нарязаните зеленчуци на тиган, с 2 с.л. зехтин, за около 5 мин.
4) Изсипете лещата, задушените зеленчуци и водата в една тенджера, изчакайте да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри за около 20-30мин. или докато лещата омекне (това зависи от качеството на лещата).
5) Готовата смес, изсипете в издълбаните тиквички и за декорация може да нарежете няколко броя чери доматки отгоре.
Намерете някои от нужните продукти тук: