Рецепти

Пълнена тиквичка с леща

Лещата – полезна, вкусна, с изключително голям спектър от приложения. 


Продукти:

> 200 гр. Зелена леща

> 1 бр. глава лук

> 1 бр. морков 

> 1 бр. домати

> 4 бр. пукани люти чушки

> 5 бр. скилидки чесън 

> 3 бр. тиквички 

> 2 с.л. Зехтин с чили 

> 700 мл. вода 

> чери домати


Начин на приготвяне:

1) Разрежете тиквичките по дължина, след което ги издълбайте в средата.

2) Нарежете на ситно всички зеленчуци, като от тиквичката използвайте само остатъка от издълбаването им, оставяйки целите тиквички настрани.

3) Задушете нарязаните зеленчуци на тиган, с 2 с.л. зехтин, за около 5 мин.

4) Изсипете лещата, задушените зеленчуци и водата в една тенджера, изчакайте да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри за около 20-30мин. или докато лещата омекне (това зависи от качеството на лещата).

5) Готовата смес, изсипете в издълбаните тиквички и за декорация може да нарежете няколко броя чери доматки отгоре.


 Намерете някои от нужните продукти тук:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *