fbpx

Топ тренировки в Лос Анджелис

Вижте новостите в модерните тренировки, които задължително трябва да пробвате.

Лос Анджелис е мястото, където можете да се оглеждате за трендове в сферата на  груповия фитнес и атрактивните тренировки. Студията в Калифорния утвърждават своите модерни и ефективни методи. Те са предпочитани както от известни личности, актьори и музиканти, така и от обикновени ентусиасти.

 

 


Ритмични тренировки Pound

Pound е името на нова вълна групови упражнения, които включват използването на специални палки – подобни на тези за барабан. Сериите предвиждат комбиниране на активно кардио с пилатес, музика и емоция. Основана в Лос Анджелис, комплексната програма използва танцът, в комплект със силови движения, за да Ви вкара във форма.

 

Тя е подходяща за хора на всякакво ниво – от начинаещи, до усилено трениращи. Едновременно развива координацията, чувството за ритъм, издържливост и помага за изгаряне на излишни калориидо 900 на час. Благодарение на лекото тегло на палките, сериите позволяват да се развие едновременно и горната и долната част на тялото.

 

В България все още не се практикуват този тип тренировки, но подобно групово занимание може да бъде “Филипино Кали”.

 


Високо интензивни движения HIIT

HIIT – високо интензивни интервални упражнения – са неостаряващ начин за поддържане на страхотна форма. Те представляват модерни кросфит програми, които включват усилено кардио и чисто силови движения с тежести. Известното студио Burn 60 е избрало този метод за групите посетители, като поддържа силен сърдечния им ритъм.

 

Това е цялостен фитнес план и не е запазен единствено за професионалисти. Слави се с бързите резултати, които постига за видимо отслабване или премахване на последните 5 излишни сантиметра от талията. Тъй като са колективни, движенията са много заразяващи и изключително мотивиращи. HIIT е подходящ за всеки, който търси видими резултати и здраво, стегнато тяло.

 

След всяка спортна сесия резултатите се измерват, а приложението на Burn 60 позволява да следите физиологичните си показатели. Това гарантира безопасно и ефективно спортуване, базирано на реални данни и информация.

Ако се чудите къде може да откриете подобни тренировки в София, силно Ви препоръчваме класовете “HIIT”, в FitCity (Стадион Васил Левски).

 


Методът „Трейси Андерсън“

Трейси Андерсън е едно от имената, което трябва да запомните, ако се интересувате от спорт. Нейни клиенти са Виктория Бекъм, Лена Дънам и Дженифър Лопез. Треньорката е известна със своя метод за постепенно натоварване на малките мускули, вместо големите групи. В нейните тренировки присъстват много повторения и се използва главно собствената тежест на тялото. Упражненията са подобни на йога, но по натоварващи и комплексни.

 

Подходящи са и за деца, тийнеджъри и начинаещи. Онлайн DVD дисковете, които се предлагат, са персонализирани според формата на тялото и възрастта. Идеални са за всеки, който не търси твърде интензивно натоварване. С тях ще стегнете мускулите и ще станете много по-гъвкави. Подобно на йогата и тук има много здравословни предимства:

 

 •        Подобряване на метаболизма;
 •        Изправяне на стойката на гръбначния стълб;
 •        Подобряване на кръвообращението в крайниците;
 •        Развиване на умения за контрол, концентрация и баланс;
 •        Справяне със схващания и нервни възпаления.

 

     Това е най-добрият избор за тези, които не им достига времето или просто предпочитат тренировките в дома.

 


Body by Simone

Симон де ла Ру е бивша балерина, която е създала свой собствен метод за поддържане на изваяно и фино тяло. Нейната програма е създадена за групово трениране, защото се базира на основните движения от класическия танц. И тук се използва единствено собствената тежест, но упражненията могат да бъдат много натоварващи.

 

Симон комбинира скоростно кардио, с фини и плавни движения. Така се постига балансирано и равномерно натоварване на всички мускули. Няколкото типа серии се концентрират върху различни резултати и са подходящи за начинаещи и напреднали.

Ето и какви са те:

 

 •        Класическите колективни уроци – Идеални за всички;
 •        Танцувално кардио – Подходящи и за най-неопитните;
 •        Скокове на трамплин – Уроци за напреднали;
 •        С фокус върху бедра и долна част на тялото – Средно до високо ниво.

Ще споменем, че нейни клиенти са Сандра Бълок, Тейлър Суифт и Марта Хънт.

 

Може да откриете приложение за телефона –  “Body by Simone”, което стъпка по стъпка ще Ви води по пътя на здравословния начин на живот, правейки го забавен и интересен.

 


Сред модерните уроци, съществуват и други трендове, които заслужават внимание:

 • Въздушната йога
 • Poll Dancing (танци на пилон)
 • Табата
 • Водна гимнастика
 • Аква спининг

Нека не подценяваме българските народни танци, които също са високо интензивни. Музиката, хората и ритъма, са способни да пренесат позитивни емоции на всеки, който ги практикува. Вече те са достъпни на много места под формата на групова тренировка.


Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се