Recipes, Рецепти

Салата Цезар с хумус

Съставки

За дресинга

  • 4 супени лъжици класически хумус 
  • 1 чаена лъжичка пълнозърнеста горчица
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1,5 чаени лъжички хранителна мая
  • 1 супена лъжица каперси, отцедени и смлени
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка соев сос
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • Морска сол, на вкус
  • Черен пипер, на вкус

За салатата

  • зелена салата
  • лимонов сок, на вкус
  • Морска сол, на вкус
  • Черен пипер, на вкус
  • 200гр пилешко месо

 

 


Начин на приготвяне

  1. Направете дресинга: В средно голяма купа смесете 4 с.л. хумус, горчицата, чесъна, хранителната мая, каперсите, лимоновия сок, соевия сос и зехтина.

  2. Разбъркайте, докато се смесят напълно.

  3. Добавете още една супена лъжица хумус, ако дресингът е по-течен от желаната консистенция.

  4. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

  5. Дресингът може да се запази в херметически затворен съд в хладилника до 1 седмица.

Направете салатата:

1.  В тиган направете пилешкото месо.  2.Добавете зелените листа в голяма купа за сервиране и леко подправете с лимонов сок и сол.
3. Налейте обилно дресинга върху салатата и разбъркайте, за да се покрие.

4. По желание добавете още черен пипер.

Насладете се!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *