Съставки
За дресинга
- 4 супени лъжици класически хумус
- 1 чаена лъжичка пълнозърнеста горчица
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1,5 чаени лъжички хранителна мая
- 1 супена лъжица каперси, отцедени и смлени
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- Морска сол, на вкус
- Черен пипер, на вкус
За салатата
- зелена салата
- лимонов сок, на вкус
- Морска сол, на вкус
- Черен пипер, на вкус
- 200гр пилешко месо
Начин на приготвяне
-
Направете дресинга: В средно голяма купа смесете 4 с.л. хумус, горчицата, чесъна, хранителната мая, каперсите, лимоновия сок, соевия сос и зехтина.
-
Разбъркайте, докато се смесят напълно.
-
Добавете още една супена лъжица хумус, ако дресингът е по-течен от желаната консистенция.
-
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
-
Дресингът може да се запази в херметически затворен съд в хладилника до 1 седмица.
Направете салатата:
1. В тиган направете пилешкото месо. 2.Добавете зелените листа в голяма купа за сервиране и леко подправете с лимонов сок и сол.
3. Налейте обилно дресинга върху салатата и разбъркайте, за да се покрие.
4. По желание добавете още черен пипер.
Насладете се!