Телешки стек с трюфел

Съставки

(2 Порции)

 


Начин на приготвяне

  1. В тиган с дебело дъно, изсипете олиото и маслото. Като се загреят, сложете стековете и поръсете с черен пипер.
  2. Обелете скилидките чесън, леко притиснете с ножа, за да се отворят и сложете в тигана със стековете.
  3. В зависимост от дебелината и предпочитанията към стека, гответе от 3-6 мин., стекове с дебелина 2см.
  4. Обърнете стековете от другата страна и гответе още няколко минути. През това време може да поливате изпечената страна с мазнината от тигана.
  5. Махнете от котлона, сложете в чиния, поръсете със сол и оставете месото да почива 3-4 мин.
  6. Сервирайте като внимателно полеете с малко зехтин с трюфел и още малко сол с розмарин.

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се