fbpx

Печено авокадо

Съставки

  • 500гр. Домати
  • 2бр. Авокадо
  • 60г. Сирене Чедър
  • 100гр. Заквасена сметана
  • Червен пипер
  • Филийки хляб с квас
  • Зехтин, морска сол и черен пипер

Начин на приготвяне

*Препоръчително е тиганът да е с диаметър около 30см. С незалепващо дъно и да може да се използва и вър фурна.

  1. Загрейте фурната на 200С. Нарежете доматите на филийки и ги подредете върху дъното на тигана.
  2. Поръсете 1с.л. зехтин, щипка морска сол и щипка черен пипер.
  3. Нарежете авокатодо на две половинки по дължина и ги поставете върху доматите.
  4. Настържете на ситно сиренето, сложете по-голямата част в купа и разбъркайте със сметаната.
  5. Разпределете сместа върху половинките авокадо. Останалото сирене поръсете навсякъде + щипка червен пипер.
  6. Печете за околo 15 минути или до златист цвят. Препечете филийките квасен хляб.

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се