Съставки
- 2с.л. зехтин
- 1 среден лук, обелен и нарязан на кубчета
- 2 с.л. чесън сух
- 2 см. парче джинджифил, нарязано
- 1 ч.л. халапеньо
- 400 гр. нарязана тиква
- 3 чаши вода или бульон
- 150 гр. кокосово мляко
- ¼чаша фъстъчено масло
- Сол
Начин на приготвяне
- В голяма тенджера загрейте маслото на среден огън. Добавете лука и джинджифила и гответе, като бъркате често, докато лука стане прозрачен и леко започне да се зачервява по краищата, около 4 минути. Сложете нарязана на кубчета тиква, халапеньото, чесъна, солта и оставете да къкри на слаб огън докато тиквата се свари (около 25 мин).
- Премахнете от котлона и внимателно пасирайте.
- Добавете кокосово мляко и фъстъчено масло в тенджерата. Пюрирайте отново.
- За финал, може да добавите крема сирене по желание.