Съставки
- 2 с.л. масло
- 1/4 чаша кафява захар
- 2 бр. банана, разполовени по дължина
- 1 лист замразено бутер тесто, размразено
- Течен шоколад
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната до 200°C. В голям чугунен или друг тежък тиган разтопете маслото на среден огън. Разбъркайте с кафява захар, докато се смеси добре.
- Добавете бананите. Разбъркайте, така че да ги покриете добре. Отстранете от огъня и заделете настрани.
- Разгънете бутер тесто, нарежете на 4 правоъгълника. Поставете наполовина банан в центъра на всеки квадрат. Застъпете 2 противоположни ъгъла на тестото върху банан, прищипайте плътно, за да запечатате. Поставете върху застланата с хартия за печене тава.
- Печете до златисто кафяво, 20-25 минути. Залейте с шоколад.