Рецепти

Шоколадови бутерки с банан

Съставки

  • 2 с.л. масло
  • 1/4 чаша кафява захар
  • 2 бр. банана, разполовени по дължина
  • 1 лист замразено бутер тесто, размразено
  • Течен шоколад

 


Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната до 200°C. В голям чугунен или друг тежък тиган разтопете маслото на среден огън. Разбъркайте с кафява захар, докато се смеси добре.
  2. Добавете бананите. Разбъркайте, така че да ги покриете добре. Отстранете от огъня и заделете настрани.
  3. Разгънете бутер тесто, нарежете на 4 правоъгълника. Поставете наполовина банан в центъра на всеки квадрат. Застъпете 2 противоположни ъгъла на тестото върху банан, прищипайте плътно, за да запечатате. Поставете върху застланата с хартия за печене тава.
  4. Печете до златисто кафяво, 20-25 минути. Залейте с шоколад.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *