Recipes, Рецепти

Кюфтета от тиквички

Съставки

  • 2 – 3 тиквички – 400 гр
  • 1 яйце
  • 100 гр. сирене
  • 4 с.л. галета
  • 2 с.л. брашно
  • 6 стръка копър ( 1 ч.л. сушен )
  • олио за пържене
  • Сол на вкус

 


Начин на приготвяне

  1. Tиквичките се настъргват на едро ренде, осоляват с три щипки сол и оставят в гевгир върху купа да се отцедят за 15 минути.

  2. Изстискват се добре с ръце от водата.

  3. В купа се счупва яйце и леко се разбива с вилица, слагат се тиквичките, галета, брашно и дребно натрошено сирене.

  4. Копърът се нарязва на дребно и слага при тиквичките. Всичко се омесва добре. Ако сместа не е гъста, така че да се оформят кюфтета се добавя още галета за да се уплътнят.

  5. Може вместо галета да се сложи и брашно, но галетата по-добре задържа сока от тиквичките. Вместо бяло брашно, се слага оризово, нахут или елда.

  6. От сместа се оформят малки плоски кюфтета. В дълбок тиган се загрява добре 1/2 чаша олио и се поставят по 4-5 кюфтета да се пържат. Достатъчно е да се пържат по 2 минути от всяка страна или докато се зачервят.

  7. Кюфтетата се изваждат и слагат за кратко да се отцедят върху салфетка преди сервиране. Може да се поднесат с кисело мляко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *