Банановият хляб се приготвя бързо и е лесен за персонализиране по ваш вкус. Тази безглутенова рецепта за бананов хляб е без млечни продукти. Персонализирайте версията си като добавите нарязани ядки, сушени плодове или шоколадов чипс, ако имате желание да ви е още по-сладко.
Съставки
- 70 гр. овесено брашно без глутен
- 120 гр. безглутеново брашно за печене 1: 1
- 5 гр. бакпулвер
- 3 гр. сода за хляб
- 4 гр. сол
- 70 гр. веган масло/масло
- 134 гр. захар
- 2 големи яйца
- 8 гр. натурална ванилова паста
- 30 гр. бадемово мляко
- 230 гр. пюре банан (около 2-3 банана)
- 60-80 гр. нарязани орехи, шоколадов чипс или сушени плодове (по избор)
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната до 180 ° C. Намажете 23 х 13-сантиметрова тава за хляб мазнина.
- В средна купа разбийте овесеното брашно, брашното за печене, бакпулвера, содата и солта.
- В голяма купа добавете маслото и захарта. Разбийте с електрически миксер или приставката за гребло на миксер, докато стане пухкав и кремообразен. Добавете яйцата, едно по едно и разбъркайте, докато се смесят. Добавете ванилия и бадемово мляко и разбийте в продължение на 1-2 минути.
- Добавете половината от сухите съставки към мокрите съставки и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете половината банани и разбъркайте, за да се комбинират. Повторете с останалите сухи съставки и пюре от банани. Ако добавяте ядки, шоколад или сушени плодове ги разбъркайте с шпатула.
- Изсипете тестото в подготвената тава за питки. Печете 50-60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на питката, излезе чиста.
- Охладете за 5 минути в тавата, преди да сложите хляба върху решетка и охладете напълно. Съхранявайте го закрит при стайна температура.